ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΤο Συμβούλιο του OGAE Cyprus (επίσημο Σωματείο Φίλων του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision) επιθυμεί να διευκρινίσει ότι το δημοσίευμα στο περιοδικό TV MANIA της 20ης Νοεμβρίου 2010, σχετικά με την επιστολή του OGAE Cyprus προς το ΡΙΚ σχετικά με τον Χρίστο Μυλόρδο ο οποίος έχει επιλεγεί για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision του 2011, έχει διατυπωθεί λανθασμένα σε σημείο που αφήνει εκτεθειμένο τον OGAE Cyprus.


Το δημοσίευμα άρχισε με μια αναφορά στην επιστολή που έστειλε ο OGAE Cyprus στο ΡΙΚ αλλά συνέχισε δυστυχώς με άλλες διατυπώσεις και εισηγήσεις με τρόπο που φάνηκε ότι όλα αυτά ήταν μέρος της επιστολής του OGAE.

Το Συμβούλιο του OGAE Cyprus θέλει να σας ενημερώσει ότι έστειλε μια επιστολή στη διεύθυνση του ΡΙΚ με ημερομηνία 7 Οκτωβρίου 2010, με την οποία εξέφρασε τη γνώμη του για τον Χρίστο Μυλόρδο και είπε συγκεκριμένα ότι ο συγκεκριμένος τραγουδιστής ο οποίος κάνει τα αρχικά του καλλιτεχνικά βήματα, αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει το απαραίτητο ‘πακέτο’ για να μπορέσει να αναλάβει την ευθύνη και το βάρος της εκπροσώπησης της Κύπρου σ' ένα Διαγωνισμό Τραγουδιού του μεγέθους της Eurovision.

Στην επιστολή του ο OGAE Cyprus αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η Eurovision εξελίχθηκε σε τέτοιο σημείο τα τελευταία χρόνια που δεν σηκώνει πειραματισμούς και γι΄αυτό η Κύπρος αξίζει κάτι καλύτερο σ' αυτόν το Διαγωνισμό. Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχουν πολλοί Κύπριοι καλλιτέχνες που θα μπορούσαν να εκπροσωπήσουν την Κύπρο διαθέτοντας τον επαγγελματισμό, τα προσόντα και την ευθύνη που απαιτεί η Eurovision.

Ο OGAE Cyprus ΔΕΝ αναφέρθηκε ονομαστικά σε όποιονδήποτε άλλον καλλιτέχνη, ούτε και εισηγήθηκε κάποιους όπως τον Άλεξ Παναγή, τον Γιώργο Παόττο κτλ. Εξάλου, δεν είναι δική του αρμοδιότητα να υποδείξει στο ΡΙΚ ποιόν να στείλει στην Eurovision. Τα μέλη του Συμβουλίου του OGAE Cyprus λόγω των πολλών χρόνων που ασχολούνται με το Διαγωνισμό της Eurovision, με αυτή την επιστολή απλά εξέφρασαν μια προσωπική τους άποψη κατά πόσο θεωρούν τον Χρίστο Μυλόρδο ως κατάλληλο εκπρόσωπο της Κύπρου στην Eurovision, βάση της απόδοσης του καλλιτέχνη στην εκπομπή 'Performance'.

Το Συμβούλιο του OGAE Cyprus ασχέτως με τις δικές του απόψεις για το θέμα, θα στηρίξει την τελική απόφαση του ΡΙΚ και θα υποστηρίξει την Κυπριακή συμμετοχή στην Eurovision του 2011.

Συμβούλιο
OGAE Cyprus

22 Νοεμβρίου, 2010